Roulette inzetmogelijkheden

Roulette inzetten zijn er in veel verschillende soorten. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoeveel je voor een ronde in wilt zetten. Er zijn wel tafels waarbij er limieten gelden, dus dit is iets om rekening mee te houden. In totaal zijn er 9 verschillende inzetten die je kunt doen. Dit zijn de hoofdsoorten die in het spel te vinden zijn. Hieronder vind je een overzicht van deze 9 roulette inzetmogelijkheden.

Straight up Bet

De Straight up Bet wordt ook wel de Single Bet genoemd. Dit is de meest risicovolle inzet die je kunt doen in het spel. Je zet namelijk je hele inzet in op één cijfer. De kans dat je wint is heel klein en dit zorgt er natuurlijk voor dat de winst die je kunt krijgen hoog ligt. Geen enkele inzet levert zoveel winst op als de Straight up Bet. Als je het goed voorspelt, dan krijg je je inzet namelijk maar liefst 35 keer terug. Als je 1 euro hebt ingezet, dan is je winst dus 35 euro.

Split Bet

De Split Bet is het inzetten op twee cijfers. Als je roulette aan het spelen bent en je wilt deze inzet plaatsen, dan leg je je fiches op de grens tussen twee cijfers in om op deze cijfers te wedden. Je splitst dus je kans op winst, want je kunt met één inzet winnen op twee verschillende cijfers. Je kansen liggen hiermee iets beter dan bij de Straight up Bet, dus de winst is iets lager. Je krijgt je inzet 17 maal terug bij deze weddenschap. Als je 1 euro inzet, dan is je winst dus 17 euro.

Street Bet

De Street Bet is een inzet die je plaatst op een rij van drie getallen. In dit geval is het nodig om je fiches te plaatsen op de dikke streep die je aan de rechterkant van de betreffende rij ziet staan. Je zet dus met één inzet in op drie getallen. Hierbij is de uitbetaling 11 keer je inzet. Bij een inzet van 1 euro verdien je dus 11 euro.

Sixline Bet

De Sixline Bet is een inzet waarbij je kunt inzetten op vier of zes verschillende cijfers. Je plaatst de fiches op het punt waarop de vakjes van vier cijfers elkaar kruisen om op deze vier cijfers in te zetten. Als je het goed hebt, dan krijg je je inzet 8 maal terug. Met 1 euro inzet win je dus 8 euro. Je plaatst je inzet op zes cijfers door je fiches te leggen op de dikkere zijlijn op het speelveld, op een hoogte die gelijk is aan het lijntje dat de twee verschillende rijden van elkaar scheidt. In dit geval krijg je je inzet 5 keer uitbetaald, dus met 1 euro verdien je 5 euro.

De Column Bet

De Column Bet wordt ook wel de Kolom Bet genoemd en is bedoeld om een inzet te plaatsen op een kolom cijfers. In iedere kolom bevinden zich 12 cijfers en dit brengt je winst natuurlijk wel een stuk omlaag. Als je op een kolom wilt inzetten, dan doe je dit in de ‘2 to 1’ vakken aan de onderzijde van het speelveld. Je winst is 2 keer je inzet, dus met 1 euro inzet win je 2 euro als je het goed hebt.

Dozen Bet

Een Dozen Bet wordt ook wel een Dozijn Bet genoemd en ook hierbij zet je in op 12 cijfers. Het verschil met de Column Bet is het soort cijfers waar je op inzet. Op het speelveld zie je 1st 2nd 3rd Dozen staan aan de linkerzijde van de speeltafel. Hier kun je een fiche op plaatsen om op een dozijn te wedden. De winkansen zijn gelijk met die van de Column Bet, dus ook de winst is gelijk. Met 1 euro inzet kun je 2 euro winnen.

High / Low Bet

De High / Low Bet, ook wel Hoog / Laag, is een zogenaamde outside bet. De outside bets bij roulette zijn te vinden aan de buitenranden van het speelveld. Als je inzet op High (Hoog), dan zet je in op de getallen 19 tot en met 36. Ga je voor Low (Laag), dan zet je in op de cijfers 1 tot en met 18. Je hebt dus bijna 50 procent kans op winst. Alleen de 0 valt er namelijk buiten en deze kan natuurlijk wel worden gedraaid. Als je 1 euro inzet, dan kun je ook 1 euro winnen.

Red / Black Bet

De Red / Black Bet, of de Rood / Zwart inzet, is ook een outside bet. Je zet in op zwart of rood, waardoor je ook weer een bijna 50 procent kans hebt om te winnen. Alleen de 0 valt erbuiten, want deze is groen. Je winst is daarmee gelijk aan die van de andere outside bets. Bij winst krijg je je inzet 1 maal uitbetaald.

Even / Odd Bet

De Even / Odd Bet, ook wel de Even / Oneven inzet, werkt hetzelfde als de Hoog / Laag inzet en de Rood / Zwart inzet. Er kan nog wel eens discussie bestaan over of de 0 nu even of oneven is. Logischerwijs zou dit een even getal zijn, want even en oneven getallen wisselen elkaar altijd af en 1 is oneven. Deze discussie is niet relevant bij het spelen van roulette, want de 0 wordt niet gezien als even of oneven. Deze wordt gezien als cijfer dat buiten het spel staat. Ook hier heb je dus een winkans van bijna 50 procent en kun je 1 euro winnen bij een 1 euro inzet.

Roulette inzetstrategieën

Verreweg de meeste roulette inzetstrategieën zijn gebaseerd op het inzetten op de outside bets, dus de inzetten waarbij je bijna 50 procent kans op winst hebt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je natuurlijk veel makkelijker wint met deze bets dan met een Straight up Bet of bijvoorbeeld een Street Bet. In online casino’s spelen de meeste spelers uitsluitend met outside bets. Aan de highroller roulettetafels wordt er weer vaker ingezet op dozijnen of kolommen.